Les nostres principals línies de recerca són les següents:
Tenim una llarga experiència en anàlisis genòmiques i epigenètiques. Comptem amb informació de GWAS i EWAS d'uns 3.000 i 1.000 pacients amb ictus, respectivament, i DNA de prop de 8.000 pacients, un dels biobancs d'ictus més grans a nivell nacional. Hem liderat diversos projectes a l'àmbit de la genètica associada al pronòstic de l'ictus, estudis epigenètics i envelliment biològic.
Ens centrem en la identificació de factors de risc vasculars, marcadors biològics i fenotips clínics rellevants relacionats amb l'ictus. Utilitzem la base de dades BASICMAR com a font principal d'informació i participem al registre CICAT del Pla Director de la Malaltia Vascular Cerebral de la Generalitat de Catalunya.
Comptem amb una àmplia col·lecció d'estudis de ressonància magnètica (més de 1.000 pacients amb ictus), així com accés a estudis de tomografia computaritzada i angiografia per tomografia computaritzada. Utilitzem tècniques avançades d'aprenentatge automàtic i aprenentatge profund per analitzar imatges i extreure'n dades que contribueixin a la predicció i l'estudi dels fenotips clínics.
Aquesta línia de recerca se centra en l'anàlisi multiòmica (dades clíniques, genètiques, epigenètiques, biomarcadors plasmàtics i radiòmica) per a la predicció de complicacions i pronòstic de l'hemorràgia subaracnoïdal, utilitzant algoritmes d'intel·ligència artificial. Comptem amb investigadors, un registre de dades propi (HSA-MAR), un biobanc i un repositori d'imatges mèdiques associats a aquesta línia.
Investiguem els paràmetres de circulació carotídia i cerebral utilitzant el Doppler transcranial i la neuroimatge avançada. Tenim una àmplia experiència en l’estudi de la recurrència de l’ictus i els atacs isquèmics transitoris. Actualment participem en un projecte europeu ERA-NET.
© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions MèdiquesAvís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte