La comunicació entre les cèl·lules és essencial per coordinar la funció dels teixits i mantenir l'homeòstasi en els organismes multicel·lulars. El grup de recerca en Comunicació Intercel·lular en Càncer i Envelliment estudia com l'intercanvi alterat d'informació entre les cèl·lules i els teixits influeix en el desenvolupament del càncer i les malalties relacionades amb l'envelliment. Estem desenvolupant nous models in vivo i in vitro per analitzar l'intercanvi d'informació entre les cèl·lules, amb la finalitat de descobrir nous biomarcadors i intervencions terapèutiques dirigides a les vies de senyalització intercel·lular. Les nostres línies de recerca principals se centren en:
El nostre objectiu és comprendre la implicació de la comunicació intercel·lular mediada per miRNA en el càncer colorectal. Hem generat nous models experimentals in vivo i in vitro que permeten rastrejar la transferència de miRNA entre cèl·lules i teixits. Estem utilitzant aquests models per identificar miRNA extracel·lulars que podrien servir com a biomarcadors d'etapes específiques de la malaltia, i per explorar el potencial de dirigir la transferència intercel·lular de miRNA en intervencions terapèutiques.
Investiguem els mecanismes de comunicació en la xarxa del rellotge circadiari i ens centrem en la senyalització entre el rellotge central de l'hipotàlem i els rellotges dels teixits perifèrics. En particular, ens interessa comprendre la funció de la deterioració de la xarxa del rellotge circadiari en el desenvolupament de les malalties relacionades amb l'envelliment i com es pot millorar la funció de la xarxa del rellotge circadiari en les persones grans.
Coordinador:
Patrick-Simon Welz(ELIMINAR)
Dr. Aiguader, 88
08003 Barcelona
© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions MèdiquesAvís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte