Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Avui en dia

El febrer de 2020 el Dr. Joaquín Arribas s'incorpora com a director de l'IMIM i director de Recerca del PSMAR, tot i que seguirà vinculat al VHIO on el seu grup de recerca té projectes en marxa, alguns recentment iniciats i altres de llarg recorregut. La nova responsabilitat que el Dr. Arribas  assumeix servirà per estrènyer els llaços entre els professionals de l'IMIM, el PSMAR i el VHIO i pot contribuir a reforçar la posició de Barcelona com a referència internacional en investigació biomèdica.

El març de 2020 la pandemia de la COVID-19 va posar a prova la societat, el sistema sanitari i els centres de recerca obligant-nos a reaccionar molt ràpidament i adaptar-nos a la nova realitat per tal de donar el millor de nosaltres com a resposta a la societat i a la comunitat científica. Malgrat la gran pressió sobre l'atenció al pacient, es van dur a terme moltes iniciatives de recerca per part de tots els programes de recerca. Diversos projectes van obtenir subvencions competitives i comencen a donar resultats a més s'han posat les bases de noves àrees d'estudi per als propers anys.

Cal destacar que el MARBiobanc va ser pioner a l'Estat en iniciar la recollida sistemàtica de mostres COVID-19, iniciant-la el dia 1 d'abril, gràcies a l'estreta coordinació amb els serveis clínics de l'Hospital del Mar i a la col·laboració amb el Laboratori de Referència de Catalunya, que és un node integrat al MARBiobanc. Va posar a disposició de la recerca més de 2000 mostres de pacients.

Un dels objectius principals de l'IMIM és dur a terme una recerca translacional d'excel·lència per a ser una referència internacional en recerca biomèdica. En aquest sentit l'any 2022 l'IMIM reforça la seva aposta per la recerca capdavantera i l'atracció de jove talent investigador amb la posada en marxa de la iniciativa IMIM-OpenLAB. Un programa que busca promoure l'excel·lència i impulsar noves línies de recerca.

L'IMIM-OpenLAB inclou un programa d'atracció de talent investigador d'excel·lència, contempla nous espais per a laboratoris de recerca disponibles de forma immediata per als nous grups de recerca que optin per l'IMIM per emprendre o continuar la seva tasca. A més de l'espai, la iniciativa preveu assegurar el finançament necessari per als primers anys d'investigació a la nova ubicació.

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte