Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Participació de voluntaris en estudis clínics

En el marc de les línies de recerca, cal la participació de voluntaris per al desenvolupament de diversos estudis clínics. Tots aquests projectes han estat aprovats pel Comitè Ètic d'Investigació Clínica del Parc de Salut Mar (CEIC-Parc de Salut Mar), i s'assegura al subjecte la màxima discreció i confidencialitat a més de compensació econòmica pels inconvenients derivats de la participació.

Farmacologia Clínica de la drogues d'abús

El Grup de Recerca Clínica en Farmacologia Humana i Neurociències és des de fa més de 30 anys referent en l'estudi de la farmacologia de les drogues d'abús en condicions experimentals controlades de laboratori i en estudis poblacionals de consumidors recreacionals. 

Trastorns alimentaris i cognició

Diversos estudis vinculats al CIBEROBN (CIBER Fisiopatologia de l'Obesitat i Nutrició), i al Programa 5: "Neurocognició i factors ambientals-biològics en condicions extremes de pes" estan en procés de reclutament de voluntaris.

En l'actualitat s’ha obtingut la part final de la mostra necessària per completar l’estudi, així que en aquest moment s’ha tancat la selecció de participants. Si des del grup de recerca que coordina aquest projecte ens comuniquen la necessitat de reclutar més participants, informarem del perfil de subjectes necessaris per al mateix.

Malalties genètiques que provoquen discapacitat intel·lectual i neurodegeneratives

El Grup de Recerca Clínica en Farmacologia Humana i Neurociències de l'IMIM (Institut de Recerca Hospital del Mar), i el Grup d'Anàlisi Neuroconductual del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona en col·laboració amb diverses entitats i fundacions està duent a terme estudis clínics relacionats amb la millora del rendiment cognitiu en persones amb discapacitats intel·lectual d'origen genètic o bé que pateixen una malaltia neurodegenerativa.

El desenvolupament de diversos estudis es basa en la utilització de compostos naturals, molts presents en la nostra dieta, amb una elevada seguretat toxicològica i que permet una ràpida translació d'observacions realitzades en models animals de malaltia a estudis clínics en voluntaris sans o pacients. Actualment aquesta línia de recerca se centra en estudiar els efectes en la neurocognició de l'epigalocatequina gal·lat (EGCG) en subjectes amb síndrome de Down (estudi TESDAD) i amb síndrome X Fràgil (estudi TESXF).

Per a més informació d'aquests projectes, el Grup ha desenvolupat expressament una pàgina web www.cridard.imim.es on s'exposen els estudis, participants, notícies, i en general, tota la informació relativa a aquesta línia d'investigació.

  • Participació en estudis clínics

Contacte

Coordinador:
Rafael de la Torre(ELIMINAR)

Tel:
93 316 04 70

Fax:
93 316 04 10

Doctor Aiguader, 88
08003 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte