Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

26/04/2018 - Informació institucional

El projecte SIMPLe guanya el Premi Hestia 2018

Una aplicació per contribuir a la teràpia psicoeducativa dels pacients amb trastorn bipolar

El projecte Self-monitoring and psychoeducation in bipolar patients with a smartphone application (SIMPLe), una aplicació per contribuir a la teràpia psicoeducativa dels pacients amb trastorn bipolar, ha guanyat el Premi Hestia 2018 a l'Excel·lència en Investigació sociosanitària i en salut mental en la categoria de Millor projecte Realitzat o Treball Publicat. El projecte està coordinat pel Dr. Francesc Colom, investigador de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i psicòleg de l'Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions de l'Hospital del Mar i el Dr. Diego Hidalgo-Mazzei, investigador de l'IDIBAPS. 

El Dr.Francesc Colom recollint el Premi

El Dr. Francesc Colom (al centre) a l’acte de recollilda del Premi Hestia 2018

"El projecte simple té com a objectiu estudiar la utilitat dels telèfons mòbils intel·ligents o smartphones en el seguiment de pacients diagnosticats de trastorn bipolar, proporcionant-los una eina complementària al seu seguiment mèdic usual", assenyala Hidalgo-Mazzei, investigador de la Unitat de Trastorns Bipolars de l'Institut de Neurociències de l'Hospital Clínic de Barcelona i IDIBAPS. La versió de l'app, que porta el mateix nom, ofereix a partir del registre diari de l'estat d'ànim, missatges psicoeducatius personalitzats per ajudar a mantenir l'estabilitat. Funciona a través d'una interfície consistent en uns senzills tests que pretenen incorporar-se a la rutina diària dels pacients amb la mínima interferència possible. 

Addicionalment, SIMPLe ofereix altres eines com el recordatori de la medicació, registre d'esdeveniments estressants, personalització de símptomes suggerents de recaigudes, i avís a tercers en situacions d'urgència. 

L'acte d'entrega es va portar a terme el passat 5 d'abril, a les 17 hores, a l'Auditori del Campus Salut Sant Cugat de la Universitat Internacional de Catalunya, institució que impulsa aquesta iniciativa acadèmica en col·laboració amb la Fundació Hestia. Durant l'acte, el director de la càtedra, el doctor Xavier Corbella, va expressar la seva felicitació per l'èxit de la convocatòria, i va destacar el nivell "especialment alt" dels projectes. A la convocatòria es van presentar 69 projectes de 43 institucions espanyoles i una italiana, entre elles, 25 hospitals, consorcis i parcs sanitaris, 13 universitats i sis entitats sense ànim de lucre vinculades a l'àmbit de l'atenció a processos de malaltia avançada, vulnerabilitat, alta dependència i últimes etapes de la vida.

El projecte SIMPLe ha estat recentment publicat a la Plataforma Zinkinn, una plataforma liderada per Roche amb l'objectiu de donar visibilitat als projectes sanitaris innovadors, orientats a millorar la salut, la qualitat de vida o els processos relacionats amb els professionals sanitaris, els pacients i el seu entorn. Us convidem a veure l'espai del projecte SIMPLe a la plataforma: 

Video Projecte SIMPLe

Vídeo del Projecte SIMPLe, publicat a la Plataforma Zinkinn

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte