08/09/2014 - Informació institucional
El Grup d’Epidemiologia Clínica i Prevenció Cardiovascular de l’IMIM lidera el projecte
Des dels Programes 2 i 7 de Cardiopatia Isquèmica i HERACLES de Prevenció, de la Red de Investigación Cardiovascular (RIC), s’ha promogut l’estudi col.laboratiu ATHOS (Atención Hospitalaria del Síndrome Coronario) que s’iniciarà el 01/10/2014.
Mantindrà el seu funcionament amb fons estructurals de la RIC que permetran pagar personal de recolzament per a maneig de dades, programació d’impresos online i anàlisi estadístics. L’estudi es coordinarà des dels grups ULEC-IMIM (Unitat de Lípids i Epidemiologia Cardiovascular) i EGEC-IMIM (Epidemiologia i Genètica Cardiovascular) d’HERACLES a l’IMIM.
A cada centre participant s’ofereix una avaluació confidencial dels resultats del servei mitjançant un sistema europeu de benchmarking estandarditzat finançat per la CE, i la possibilitat de participar en un projecte d’avaluació del score de risc genètic en la predicció del pronòstic dels pacients amb SCA, quelcom totalment nou i atractiu. L’estudi també compta amb el recolzament i patrocini de la Sociedad Española de Cardiología.
L’estudi ATHOS s’emmarca en la saga de registres de SCA PRIAMHO I i II, Máscara i DIOCLES dels anys 1995 a 2012, la majoria promoguts en l’entorn de la Secció de Cardiopatia Isquèmica de la Sociedad Española de Cardiología. L’estudi a més de contribuir a la continuïtat d’aquests estudis periòdics, i guiat per la necessitat d’austeritat imperant a Europa, planteja un format simplificat que ha facilitat i estimulat la participació de centres de totes les Comunitats Autònomes, amb algunes característiques innovadores:
Els objectius que l’estudi persegueix són:
1) Determinar les característiques dels pacients ingressats en una mostra representativa d’hospitals de les CCAA de varis nivells assistencials i el seu pronòstic intra-hospitalari i a sis mesos.
2) Determinar els patrons de maneig i els factors associats amb el pronòstic intra-hospitalari.
3) Comparar els resultats obtinguts en termes de mortalitat intra-hospitalària amb estàndards europeus mitjançant una funció de qualitat assistencial obtingut en l’estudi EURHOBOP.
4) Analitzar el paper de les 41 característiques genètiques associades independentment dels factors de risc a la cardiopatia isquèmica en la supervivència intra-hospitalària al SCA amb elevació del ST.
Les dades estaran disponibles a principis de 2016.
Si desitges ampliar informació sobre l’estudi ATHOS contacta amb Jaume Marrugat (jmarrugat@imim.es, telf: 933 16 07 10) o Sandra Farré (sfarre@imim.es, telf: 933 16 07 74)
Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)
Tel:
(+34) 93 316 06 80
Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona
© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions MèdiquesAvís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte