06/06/23 - Acte
El Museu de Ciències Naturals de Barcelona i l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques organitzen la primera Conferència NAT que tindrà lloc els propers 15 i 16 de setembre al Museu del parc del Fòrum. Amb el títol El Llenguatge de les neurones el Museu acollirà experts i expertes de primera línia mundial en recerca sobre el cervell.
L'objectiu de la conferència és explorar les darreres investigacions sobre la «representació neural».
La representació neural és un concepte en neurociència que es refereix al codi, al "llenguatge" que utilitzen les neurones per comunicar-se entre elles i passar-se informació. Aquest llenguatge permet a les neurones saber que una altra neurona vol dir-li, per exemple, que a fora hi ha una poma i no una taronja, emmagatzemar aquesta informació i poder-la usar més endavant. La idea de representació és un concepte fonamental en neurociència i és necessari per comprendre com funciona el cervell. Tanmateix, malgrat la rellevància d'aquest concepte, la neurociència encara no disposa d'una idea clara, universal i àmpliament acceptada sobre què significa que un sistema nerviós representi alguna cosa, sobre què fa que una activitat neuronal sigui una representació i sobre què es representa.
En la conferència hi participaran algunes de les persones investigadores més importants de l'àmbit de la neurociència, les quals han dedicat projectes i articles al concepte de la representació neural. Amb visions diferents sobre el tema, aportaran coneixements valuosos i generaran un debat interessant entre els i les ponents i el públic assistent.
Els i les ponents són György Buzsáki Gustavo Deco, Martin Fischer, Vittorio Gallese, Sheena Josselyn, Julija Krupic, Giovanni Pezzulo, Friedemann Pulvermüller, Oscar Vilarroya i Angélique Lebert. (per a més informació sobre els ponents https://natconference.museuciencies.cat/ponents/)
Una conferència i dos públics
La Nat Conference s'estructura en dues sessions, una d'acadèmica (15 de setembre) i una altra dirigida al públic general (16 de setembre). En la sessió acadèmica les persones expertes presentaran les seves darreres investigacions sobre el tema de la conferència.
La segona sessió (amb interpretació simultània de l'anglès al català i al castellà) està pensada per un públic interessat en la neurociència però no iniciat en la matèria. Inclourà presentacions dels i les ponents sobre l'impacte que les seves investigacions tenen en la neurociència i en la societat. Es tracta d'una sessió interactiva i participativa, de manera que el públic pugui fer preguntes i aprendre dels experts i expertes en un ambient agradable i proper.
Amb la primera edició de la Nat Conference, el Museu de Ciències Naturals posa en marxa aquestes trobades científiques que tindran lloc amb una periodicitat anual i pretenen esdevenir una plataforma perquè els i les investigadores i acadèmiques intercanviïn coneixements i idees, parlin sobre les darreres tendències i els avenços en diversos àmbits de la ciència.
La Nat Conference ha estat organitzada pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona i l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques amb la col·laboració de La Fundación Tatiana i la Universitat Autònoma de Barcelona.
Per inscriure's a totes dues sessions i conèixer detalls del programa i els ponents de la Nat Conference: https://natconference.museuciencies.cat/
Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)
Tel:
(+34) 93 316 06 80
Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona
© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions MèdiquesAvís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte