18/10/2021 - Informació general
Aquests nous ajuts es vinculen al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern de l'Estat i estan cofinançats pels fons Next Generation de la Unió Europea. Quatre projectes amb participació de l'IMIM en seran beneficiaris.
Quatre projectes de recerca liderats o amb participació d'investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), rebran finançament de l'Agència Estatal d'Investigació, dins les ajudes impulsades en els plans estatals i europeus vinculats a la recuperació de la pandèmia de la COVID-19. En total, aquests projectes rebran una mica més de 790.000 euros d'aquests fons.
Aquestes línies de finançament incrementen el finançament en R+D+I en dos vessants. Un, les línies estratègiques, que donen suport a projectes de recerca industrial realitzats en cooperació entre empreses i agents d'R+D públics i privats. El segon, els projectes de proves de concepte, té com a finalitat fomentar i accelerar la transferència de coneixement i resultats generats en projectes de recerca.
Drs Anna Bigas, Juan Pablo Horcajada i Jordi Mestres.
Dos projectes finançats dins les línies estratègiques
El projecte Recreación del nicho embrionario para la producción de células madre hematopoyéticas y sus derivados en gastruloides humanos, que coordina la coordinadora del Grup de recerca en Cèl·lules mare i càncer de l'IMIM, la Dra. Anna Bigas, i amb participació del Banc de Sang i Teixits, la Universitat Pompeu Fabra i l'Institut de Recerca Contra la Leucèmia Josep Carreras, que buscarà validar un model de gastruloide (estructures tridimensionals generades a partir de cèl·lules mare d'embrions humans) com una possible font de cèl·lules mare pluripotencials per a produir productes sanguinis necessaris en el tractament de diverses patologies. Aquest projecte té un finançament de 962.000 euros, dels quals 374.000 es destinaran a l'equip de l'IMIM.
El Dr. Juan Pablo Horcajada, coordinador del Grup de recerca en Patologia Infecciosa i Antimicrobians de l'IMIM i cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital del Mar, i el Dr. Santi Grau, investigador del mateix grup i director de l'Àrea del Medicament de l'Hospital del Mar, participen en el projecte Biosensores nanofotónicos para el diagnostico y gestión clínica de infecciones bacterianes en el punto de atención, liderat per la Dra. Laura M. Lechuga, de l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnología (ICN2). Dotat amb 1.216.000 euros, dels quals 156.000 finançaran la recerca a l'IMIM, vol analitzar la possibilitat d'introduir tecnologia nanobiosensora per al diagnòstic i gestió clínica de les malalties infeccioses bacterianes, permetent una detecció ràpida del patogen i el seu seguiment. En aquest treball també hi participen el Centre Nacional de Biotecnologia, el Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) i dues empreses privades.
Dos projectes de prova de concepte
En aquest cas, un altre projecte liderat per la Dra. Anna Bigas, Generación de células madre y progenitores hematopoyéticos derivados de células embrionarias pluripotentes, dotat amb 134.000 euros, proposa utilitzar els sistemes de cèl.lules pluripotents humanes per aplicar els coneixements obtinguts a partir d'embrions de ratolí per generar cèl·lules sanguínies progenitors i madures.
També ha rebut finançament el projecte liderat pel Dr. Jordi Mestres, coordinador del Grup de recerca en Farmacologia de sistemes del GRIB (IMIM-UPF), Servicio de Propiedad Intelectual en el IMIM. La seva proposta és crear un servei de propietat intel·lectual química a la institució. Per fer-ho, tindrà un pressupost de 126.500 euros.
Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)
Tel:
(+34) 93 316 06 80
Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona
© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions MèdiquesAvís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte