22/08/2024 - Informació general
El Council for International Organizations of Medical Sciences, una entitat creada per l'Organització Mundial de la Salut i la UNESCO per ajudar a fer avançar la salut pública a través de l'orientació sobre recerca i polítiques de salut, ha publicat l'informe 'Real-world data and real-world evidence in regulatory decision', en el qual ha participat el Dr. Miguel Ángel Mayer, de direcció de Control de Gestió de l'Hospital del Mar i el seu institut de recerca. L'informe té com a objectiu proporcionar un document de consens universal que es pugui utilitzar per facilitar l'harmonització dels estàndards de regulació i de les definicions, articular els requisits per donar suport en la determinació de l'eficàcia dels medicaments, i ajudar a desenvolupar un conjunt de directrius ètiques per a les dades del món real (RWD) i les evidències del món real (RWE) expandint l'ús de RWD/RWE per a la presa de decisions al llarg de tot el cicle de vida del producte mèdic.
10/07/2024 - Nota de premsa
Un estudi que publica Science Advances identifica un conjunt de microproteïnes que es produeixen de forma exclusiva en tumors de fetge. Això les converteix en un objectiu clar per a les cèl·lules del sistema immunitari i en possible diana per al desenvolupament de vacunes contra el càncer El treball l'ha liderat el Grup de recerca en Genòmica Evolutiva de l'Institut de Recerca de l'Hospital del Mar, amb el Cima Universitat de Navarra, i la col·laboració de la Universitat Pompeu Fabra S'han fet servir diverses eines d'última generació per a detectar i identificar aquestes petites molècules en mostres procedents de més d'un centenar de tumors
En el congrés nacional INNODATA 2023 celebrat el passat 26 i 27 de setembre a Sevilla, l'Hospital del Mar i l'IDIAP Jordi Gol han presentat l'Spanish Node de la iniciativa internacional OHDSI. Les dues institucions coordinen a les més de 25 entitats que formen part del Node estatal de la iniciativa.
29/06/2023 - Informació general
El projecte, cocoordinat pel catedràtic de la UPF, Ferran Sanz, ha comptat amb la participació de nombrosos membres del GRIB; el programa de recerca en bioinformàtica mèdica de la UPF i l'Hospital del Mar Research Institute, així com de la spin-off Med Bioinformatics Solutions, sorgida del mateix programa. eTRANSAFE, el projecte europeu per compartir dades sobre la seguretat dels medicaments, ha arribat a bon port. El projecte ha integrat, en una única plataforma, dades de més de 10.000 estudis farmacològics de companyies farmacèutiques de referència, provinents d'una dotzena de bases de dades que agrupen informació pública i privada d'estudis clínics i preclínics. El projecte també ha desenvolupat 'Flame', una aplicació d'aprenentatge automàtic de codi obert que permet predir si futurs medicaments presentaran efectes adversos.
04/05/2023 - Nota de premsa
Un equip internacional, liderat per la Universitat de Birmingham, al Regne Unit, amb participació de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, ha analitzat com una proteïna en concret, l'arrestina, controla l'efecte de determinats receptors cel·lulars implicats en el funcionament dels fàrmacs. L'estudi el publica la revista Cell i mostra per primera vegada i amb un detall sense precedents, el funcionament d'aquestes proteïnes. Aquest enfocament valida aquesta via per al desenvolupament de millors tractaments per al dolor o patologies com la diabetis i malalties cardíaques.
Més informació "Obren la porta per utilitzar una nova via per al desenvolupament de medicaments"
24/02/2023 - Informació institucional
El lidera el Dr. Mario Cáceres, investigador ICREA que s'incorpora a l'IMIM-Hospital del Mar dins el seu programa d'atracció de talent. El grup es focalitza en l'aplicació de les últimes tècniques en el camp de la genòmica per analitzar la relació entre els canvis al genoma i diversos camps de la salut. El Dr. Mario Cáceres s'incorpora a l'IMIM-Hospital del Mar encapçalant un nou grup de recerca, el Grup de recerca en Genòmica Comparada i Funcional. L'arribada del Dr. Cáceres Aguilar, investigador ICREA, s'ha produït gràcies al programa d'atracció de talent posat en marxa a la institució per potenciar la recerca que s'hi porta a terme amb investigadors de primer nivell.
22/12/2022 - Informació institucional
L'Agència Europea de Medicaments selecciona l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques i l'Hospital del Mar per ser soci de dades de la xarxa de dades DARWIN EU®, una xarxa federada a tota la Unió Europea de bases de dades observacionals d'alta qualitat a Europa, que ofereix experiència i serveis per donar suport a la presa de decisions normatives al llarg del cicle de vida dels medicaments. L'Hospital del Mar i l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) són un dels primers vuit centres europeus seleccionats per participar en el projecte DARWIN EU® de la Unió Europea per a portar terme estudis multicèntrics sobre medicaments. Les dades disponibles d'aquests socis s'utilitzaran per a estudis per generar evidència del món real que donarà suport a les avaluacions científiques i a la presa de decisions reguladores.
04/05/2022 - Informació institucional
El Programa de Recerca en Informàtica Biomèdica de l'IMIM-Hospital del Mar, ha rebut una de les ajudes del Consell Europeu de Recerca (ERC) per al projecte NovoGenePop, el ERC Advanced Grant Entre els 253 investigadors seleccionats, només n'hi ha tretze de l'Estat. El projecte de l'IMIM-Hospital del Mar, l'únic centre de recerca biomèdica seleccionat a Espanya, desenvoluparà eines bioinformàtiques per identificar gens que són específics de determinats individus o poblacions. D'aquesta manera, es pot obrir la porta a accelerar la recerca en camps com el càncer o malalties hereditàries En total, les ERC Advanced Grants han repartit 624 milions d'euros entre 253 investigadors europeus. Aquesta és la quarta ajuda d'aquest tipus que rep l'IMIM-Hospital del Mar en els últims anys
23/03/2022 - Informació general
La Xarxa Europea de Recerca sobre Transducció de Senyals (ERNEST) de què forma part l'IMIM, ha creat un Fons d'Emergència per a investigadors ucraïnesos. Els investigadors afiliats a qualsevol entitat jurídica d'Ucraïna (per exemple, escoles i universitats, centres de recerca, institucions governamentals o empreses privades) poden sol·licitar aquest finançament. Per a més informació, podeu posar-vos en contacte amb Jana Selent (vicepresidenta d'ERNEST - Acció de costos 18133 i cap del grup de descobriment de fàrmacs GPCR a l'IMIM o visitar aquesta pàgina web.
18/01/2022 - Informació general
La investigadora predoctoral Lilian Boll del Grup de recerca en Genòmica Evolutiva del GRIB (IMIM-UPF) ha obtingut una de les 65 beques del Programa de doctorat INPhINIT de la Fundació La Caixa pel seu projecte "Identification of neo-epitopes in cancer derived from non-canonical proteins and their potential use in immunotherapy" per estudiar els neoantígens. Els neoantígens són uns antígens específics del tumor generats per mutacions en cèl·lules tumorals, que només s'expressen a les cèl·lules tumorals. "Un dels enfocaments en immunoteràpia és bloquejar els punts de control cel·lular perquè el sistema immunitari reconegui les cèl·lules tumorals pels seus neoantígens" explica Lilian Boll.
© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions MèdiquesAvís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte